Pull-apart kanelipulla


Sain tehdä ensimmäistä kertaa pull-apart breadia, joka tuolta Ameriikoista on tänne rantautunut. Ihan hauska oli tehdä kanelipullaa vähän eri tavalla kuin normaalisti! :) 

Pull-apart kanelipulla

Taikina:

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
0,75 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
n. 8 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:

50 g voita
0,5-1 dl sokeria
1-2 rkl kanelia

Voiteluun:

1 kananmuna

Valmistus:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia.

Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä voi ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Leikkaa levystä 6 kaistaletta ja asettele ne päällekkäin. Leikkaa kaistaleesta 6 neliötä ja asettele ne pystyasennossa voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan. Kohota n. 30 minuuttia leivinliinan alla. Voitele kananmunalla ja paista uunissa n. 30–35 minuuttia 175 asteessa. Uunista poisoton jälkeen, anna pullan jäähtyä puolisen tuntia. Voit repäistä pullasta sopivia palasia joko käsin tai veitsen avulla. 


Ohje suunniteltu Arla Ingmanille

Kommentit

  1. Aika hauska resepti! Piti pari kertaa lukaista nuo ohjeet läpi ennen kuin ymmärsin, miten pulla oikein kootaan :) Mulla on niin kanelipullan kaipuu kaikkien cupcakesien yms. hienouksien jälkeen! Tätä vois kokeilla tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla olis ollu vaihekuvatkin tähän, mutta ne katos jonnekin... :/ Toivottavasti tuosta ohjeesta nyt saa sitten jotain selvää ilman kuvia! Ulkomaisista blogeista niitä vaihekuvia sit onneksi kyllä löytyy. :) Itellekin tulee kyllä välillä niin kanelipullan kaipuu. On se vaan niiiin hyvää! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥