15.12.2012

Joulukalenteri 2012: 15. luukku: Piparkakkutoffee


Dansukkerin sivuilta löytyi ohje näihin tosi ihaniin piparkakkutoffeisiin. Ja miten hirmuhelppoa olikaan näiden valmistaminen! :o Sitä vaan jäin miettimään, että olisiko ollut sittenkin parempi kaataa kuuma toffeemassa leivinpaperin eikä folion päälle. Ainakin itselläni folio tahtoi jäädä toffeisiin kiinni vaikka olinkin folion öljyllä voidellut. Onko muilla kokemuksia tämän kaltaisten toffeiden teosta? Kuitenkin, nämäkin ovat kiva pikkulisä joululahjoihin! :-) Hieman muutin ohjetta laittamalla vaalean siirapin tilalle ruokosokerisiirappia.

Piparkakkutoffee

Ainekset:

1 dl kuohukermaa
½ dl Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
½ dl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta

Sekoita kuohukerma, siirappi, sokeri ja piparkakkumauste suuressa lasikulhossa. Kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla (700 W) n. 6 min. Sekoita ja kuumenna vielä 2 minuuttia täydellä teholla. Kaada seos voidellulle folioarkille. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja kääri makeiset paperiin tai sellofaaniin.

8 kommenttia:

  1. Täytyykin varmaan kokeilla tätä ohjetta, kuullostaa herkulliselta ja helpolta!

    VastaaPoista
  2. Voi miten kiva ohje! Ei tarvi seistä hellan edessä koko iltaa sekoittelemassa kattilan mössöä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Voisi testata tehdä tällä samalla ohjeella jotain muunkin makuista toffeeta. :)

      Poista
  3. Kiitoksia resepteistä! Sain hyviä vinkkejä joululahjoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä! :) Kiva, että olet löytänyt sopivia vinkkejä lahjoja varten. ^^

      Poista
  4. Onko astian välttämättä oltava lasia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin samaa tätä tehdessäni. Luulisin että se lasi on parempaa tämän tekemisessä, kun tuo massa tulee kuitenkin tosi kuumaksi ja on mikrossa aika kauan. Mutta nämä ovat vain omia epäilyksiäni. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥