Joulukalenteri 2012: 2. luukku: Rommi-rusinarahka

22 päivää jouluun! :-)


Joulukalenterin toisen luukun takaa ilmestyy rommi-rusinarahka. Tämä makoisa rahka olisi loistava jälkiruoka joulupöytään! :-)

Rommi-rusinarahka

Ainekset:

2 dl rusinoita
0,5 dl rommia TAI 1 dl vettä + n. 1 rkl rommiaromia
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Valmistus:

Valmista rommirusinat jo edellisiltana. Hienonna rusinoita pienemmiksi ja sekoita ne joko rommin tai vesi+rommiaromi-seoksen kanssa keskenään rasiassa. Anna rusinoiden maustua jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä siivilöi rusinoista ylimääräinen neste pois. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Sekoita maitorahka ja rommirusinat vaahtoon. Anna rommi-rusinarahkan maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. 

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

Kommentit