Joulukalenteri 2012: 21. luukku: Rosolli


Ei joulua ilman rosollia? Ainakaan itse en siihen pystyisi, on se vaan sen verran hyvä lisuke joululautasella! :) Tässäpä siis rosollin ohje, joka sisältää myös rosollin kastikkeenkin.

Rosolli

Ainekset:

3 etikkapunajuurta
2 keitettyä porkkanaa
1 keitetty peruna
1 maustekurkku
1 sipuli
1 omena

Kastike:

2 dl kuohukermaa
1 rkl Dijon-sinappia
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa, sokeria ja jauhettua valko- sekä mustapippuria
etikkapunajuurien lientä

Valmistus:

Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset keskenään tai asettele erikseen tarjoiluastiaan. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mausta ja värjää kerma etikkapunajuurien liemellä vaaleanpunaiseksi. Tarjoile kastike erikseen.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

Kommentit

  1. Mä en rosollista tykkää mutta mun suurin jouluherkku on joulukinkku rosollinkastikkeella... :D Kyllä olen omituinen!

    T:Heidi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥