Joulukalenteri 2012: 7. luukku: Porkkanalaatikko


Laatikot voi tehdä hyvissä ajoin pakkaseen odottelemaan aattoa! Miten kätevää onkaan ottaa aattoaamuna laatikot sulamaan ja lämmittää uunissa, kun ruoka-aika koittaa. :)

Porkkanalaatikko

Ainekset:

600 g porkkanoita
3 dl vettä
0,5 tl suolaa
1,5 dl puuroriisiä
4 dl täysmaitoa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
2 rkl siirappia
0,25 tl jauhettua valkopippuria
0,25 tl jauhettua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
korppujauhoja
voita vuoan voiteluun

Valmistus:

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen, ja laita siihen riisit kiehumaan. Soseuta porkkanat. Sekoita soseen joukkoon maito, kananmuna ja mausteet. Lisää kypsät riisit ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista porkkanalaatikkoa 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

Kommentit