Rahkakakku


Tässä olisi ihana vaihtoehto pääsiäisen kahvipöytään! :) Kakku maistuu vaniljalta, mutta oman mausteensa tuo myös sitrusrahka. Voisi myös melkeinpä sanoa, että tämä on kuin rahkapullalta maistuva kakku!


Rahkakakku

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
½ dl sokeria
¼ tl suolaa
½ tl jauhettua kardemummaa
25 g sulatettua voita
1 kananmuna
1 dl lämmintä maitoa (42-asteista)

Täyte:

3 dl maitoa
2 ½ rkl maissitärkkelystä
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
0,5 vaniljatankoa
1 prk Arla Keittiö sitrusrahkaa
2 valkuaista
0,5 dl rusinoita
0,5 dl kuivattuja aprikoosinpaloja
vuoan voiteluun pehmeää voita

Valmistus:

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Mittaa vehnäjauhot, kuivahiiva, sokeri, kardemumma ja suola kulhoon. Sekoita sulatettu voi, maito ja kananmuna joukkoon. Alusta parin minuutin ajan. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Puolita vaniljatanko ja halkaise puolikas. Kaada maito, maissitärkkelys, sokeri, keltuaiset ja puolikas, halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kuplia muutaman kerran. Anna kiisselin jäähtyä kannen alla.

Peitä irtopohjavuoan, joka on läpimitaltaan n. 24 cm, pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan laidat pehmeällä voilla. Ripottele vuokaan hieman vehnäjauhoja ja kumoa siihen kohonnut taikina. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen sekä vuoan pohjalle että laidoille.

Poista puolikas vaniljatanko kiisselistä, lisää sitrusrahka ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset ja lisää rahka-kiisseliseos sekä rusinat ja aprikoosinpalat valkuaisvaahtoon sekoittaen. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40–45 minuuttia. Anna kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa. Irrota sitten irtopohjavuoasta ja nauti vaikkapa kahvikupposellisen kera!

Resepti on suunniteltu Arla Ingmanille.

Kommentit

  1. Kuulostaa ja näyttää erittäin herkulta!! Sopii pääsiäispöytään!

    VastaaPoista
  2. Ihana kakku!:) Huomenna, jos saisi myös jonkinlaisen rahkakakun aikaiseksi. Pääsiäisenä pitää aina olla jotain rahkaleipomuksia.:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥